Boerderijeducatie Peel, Maas & Leudal

Boerderijeducatie 2
  • Locatie: Roggelseweg 117 in Egchel
  • Telefoon: -
  • E-mail: ivonne.hanssen@outlook.com
  • Website: -
  • Aanbod: Paarden
  • Doelgroepen: Groepen 1-3, 4-6, 7-8, voortgezet en speciaal onderwijs

Test je opgedane kennis met het ‘Paard en Leer Spel’ tussen de paarden en pony’s op de Egchelheide!

Op de mooie Egchelheide ligt de boerderij van Ivonne Hanssen-Peeters. Op en rondom de boerderij zijn onder meer paarden en pony’s, akkerbouw, grasland en natuur te zien.

Wat is er te doen?

De familie Hanssen-Peeters nodigt kinderen uit om te komen kijken, voelen en beleven hoe paarden, pony’s en andere dieren worden verzorgd. Ook leer je over de landbouw en de natuur in de omgeving. Tijdens een boerderijles kun je meehelpen met de verzorging van de dieren en leer je over gedrag, voeding, dierenwelzijn, training, sport en veiligheid. Op verzoek kan ook het unieke ‘Paard en Leren Spel’ van de KNHS gespeeld worden. Dit spel is speciaal ontwikkeld voor het onderwijs en sluit aan op de leer- en kerndoelen van het primaire onderwijs. Test de kennis die je tijdens de les hebt opgedaan en win een oorkonde.

Het hele jaar biedt Ivonne een lespakket over de Landbouw en de Natuur. Dit wordt aangepast aan het seizoen zodat het altijd actueel is. Je leert over zaaien, verzorging en oogst. De leerlingen kunnen leerzame opdrachten en proefjes doen of hun eigen plantje zaaien zodat ze de groei thuis kunnen blijven volgen. Bij natuur gaat het over de sloot, insecten, kikkervisjes en waterbeheer in relatie tot de landbouw. Je leert de wilde dieren kennen die hier in het bos wonen zoals de das, de vos en de ree.

Facebookpagina

Terug naar vorige pagina