Activiteitenboerderij Het Hobbyschuurtje

Boerderijeducatie 1
  • Locatie: Lochterstraat 4 in Haler (Leudal)
  • Telefoon: 0495-552282 / 06-36299112
  • E-mail: carin@hethobbyschuurtje.nl
  • Website: www.hethobbyschuurtje.nl
  • Aanbod: Melkvee
  • Doelgroepen: Groepen 1-3, 4-6, 7-8, voortgezet en speciaal onderwijs

Wat komt er allemaal kijken bij de productie van melk? Je ziet het bij Activiteitenboerderij Het Hobbyschuurtje!

Activiteitenboerderij Het Hobbyschuurtje ligt in het Midden-Limburgse Haler. Nico en Carin Rietjens wonen daar met hun drie dochters op het melkveebedrijf. De 110 melkkoeien kunnen 24 uur per dag gemolken worden met twee melkrobots. Van het voorjaar tot de herfst grazen de melkkoeien en het jongvee in de wei. De kalfjes die het hele jaar door geboren worden, fokt de familie Rietjens zelf op tot melkkoe. Natuur speelt een belangrijke rol in en rondom het bedrijf. Weidevogels worden er beschermd.

Wat is er te doen?

Het boerderijbezoek begint met een korte uitleg over het reilen en zeilen op de boerderij. Daarna nemen de kinderen een kijkje in de stallen. Daarbij kunnen ze zien hoe het vee wordt gevoerd en verzorgd, mogen ze de kalfjes borstelen en knuffelen, melk proeven, in een tractor zitten en leren hoe een koe wordt gemolken. Dit alles duurt zo’n 1,5 uur.

Het is ook mogelijk om extra doe-activiteiten aan het programma toe te voegen, zoals boter schudden/pudding maken, een voel-koe met rebus of een reken- en woordenschatopdracht. De tijdsduur bedraagt dan 2,5 uur. Na afloop krijgt iedere leerling een super-boer of -boerin diploma.

Facebookpagina

Terug naar vorige pagina