Het Loeigoed

Het Loeigoed 1
  • Locatie: Bosschenhuizen 17 in Simpelveld
  • Telefoon: 06-20974927
  • E-mail: hetloeigoed@outlook.com
  • Website: www.hetloeigoed.nl
  • Aanbod: Melkvee en akkerbouw
  • Doelgroepen: Groepen 1-3, 4-6, 7-8, voortgezet en speciaal onderwijs

Wat komt er allemaal kijken bij het houden van gezonde koeien? Het Loeigoed geeft graag antwoord op die vraag!

Het Loeigoed heeft ruim 100 melkkoeien en 7 katten. Daarnaast worden op het familiebedrijf gras, snijmais, tarwe, gerst, suikerbieten en aardappelen geteeld. De focus van de boerderij ligt op duurzaamheid. Voor nu en voor de toekomst, van gras tot melkglas en van bodem tot lucht. Naast boerderijeducatie werkt Het Loeigoed nauw samen met het Instituut Voor Natuureducatie (IVN). Hierdoor kan een wandeling in Zuid-Limburg (geografie/historie) gecombineerd worden met een boerderijbezoek.

Wat is er te doen?

Bij Het Loeigoed leren kinderen spelenderwijs wat een koe is en wat een koe doet. Er zijn veel activiteiten mogelijk: kalfjes knuffelen, voer aanschuiven, bedjes schoonmaken, boter maken. Het Boeren Blote Voetenpad is een unieke beleving om kinderen te laten zien, voelen en beleven wat en hoeveel een koe eet. Het proces van gras tot melkglas komt helemaal aan bod. Natuurlijk krijgt iedere leerling na afloop een Boerderijdiploma.

Het lesprogramma wordt altijd van tevoren afgestemd met de juf of meester, zodat alle leerdoelen behaald kunnen worden. De diverse programma’s die mogelijk is, vindt u hier. Bekijk hier de Instagrampagina van Het Loeigoed.

Facebookpagina

Terug naar vorige pagina