Jubileumjaar 125 jaar LLTB

Zon, muziek en vrolijke gezichten tijdens LLTB-jubileumweekend

Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind stond afgelopen weekend in het teken van het LLTB-jubileumfeest. Met een jubileumcongres op vrijdag en een LLTB-familiedag op zondag werd het 125-jarig bestaan van de vereniging gevierd. ‘We kijken terug op een geweldig feest, met een gevoel van verbondenheid en saamhorigheid. De kracht van samen!’, vat LLTB-directeur Bas Boots het weekend samen.

>> Bekijk hier de foto's van het LLTB-jubileumcongres op vrijdag 23 september

>> Bekijk hier de foto's van het LLTB-festival op zondag 25 september

Bijna 800 LLTB-leden, medewerkers en relaties bezochten vrijdag het jubileumcongres in de grote tent op Eynderhoof. Op het programma onder andere een terugblik op het rijke verleden van de LLTB, maar vooral ook een vooruitblik naar de toekomst en de uitdagingen waarmee de land- en tuinbouwsector te maken heeft. Naast voorzitter Léon Faassen en directeur Bas Boots, spraken ook voorzitter Sjaak van der Tak van LTO Nederland en Sjoukje Heimovaara (bestuursvoorzitter WUR) in de volle ‘zaal’ op Eynderhoof. LLTB-leden Rebecca Steinbusch-Lacroix, Wim van den Eertwegh, Ad Gubbels en Rik Zeegers, LLTB-vicevoorzitter Thijs Rompelberg en gedeputeerde Lia Roefs namen plaats op het podium en gingen met dagvoorzitter Kirsten Paulus in gesprek over onder meer de LLTB-documentaire, de toekomst van de land- en tuinbouwsector en het LLTB Kompas 2030.

Afsluiting met gouden randje

Op het einde van het congres werd scheidend voorzitter Léon Faassen bekroond met een gouden draagspeld van de LLTB. Giel van Herten, voorzitter LLTB-ledenraad, reikte de speld uit. Maar het dubbele gouden randje moest nog komen, toen Van Herten met het nieuws kwam dat Léon Faassen werd uitgeroepen tot erevoorzitter van de LLTB. Na Sjra Mertens is Faassen de tweede erevoorzitter van de vereniging, in haar 125-jarige geschiedenis.
‘Ik ben ontroerd en vereerd’, reageerde een overdonderde Faassen op het podium. ‘Het is de kroon op mijn werk, al hebben we het natuurlijk allemaal samen gedaan.’

Reden voor de benoeming is de gedrevenheid waarmee Faassen de afgelopen jaren de vereniging door onstuimige wateren heeft geleid, zijn tomeloze inzet en nooit aflatende betrokkenheid bij de agrarische sector als geheel en de LLTB in het bijzonder. Tegen de stroom van een dalend aantal Limburgse boeren en tuinders in, wist de LLTB onder Faassens leiding jaarlijks tientallen nieuwe leden aan zich te binden.

Ruim 2.500 LLTB-leden, families en medewerkers bij jubileumfestival

Zondag stond in het teken van de LLTB-familiedag bij Eynderhoof. Met een prachtige Heilige Mis werd de familiedag geopend en vanuit een met bloemen versierd altaar werden ruim 600 bezoekers toegesproken door onder andere pastoor Vankan en bisschop Smeets. De muzikale omlijsting van de Heilige Mis werd verzorgd door Mannenzanggroep Bon Apart uit Beringe. Na het laatste nummer ‘Geneet van ‘t laeve’ gingen ruim 2.500 LLTB-leden, families en medewerkers ‘geneeten’ van diverse activiteiten op Eynderhoof.

In het openluchtmuseum waren diverse oude ambachten ingericht. Vanuit de LLTB was er in samenwerking met het Sociaal Historisch Centrum Limburg een tentoonstelling ingericht over de land- en tuinbouwsector. Een ruimte verderop werd een toneelvoorstelling vertoond en op diverse locaties bij Eynderhoof konden bezoekers genieten van een hapje en drankje, muziek en andere activiteiten.

Rowwen Hèze in de tent

Afsluiter van de dag was niemand minder dan Rowwen Hèze. Voor een volle feesttent bracht de band bekende nummers als ‘Bestel mar’, ‘Limburg’, ‘Vergaete’ en ‘Geluksknikker’ ten gehore. Met deze afsluiter kwam een einde aan een prachtig LLTB-jubileumweekend, georganiseerd door en voor onze leden: boeren en tuinders uit Limburg.

 

Jubileumjaar 125 jaar LLTB

Jubileumjaarcomité

Voor meer informatie: jubileum@lltb.nl

Of neem contact op met Astrid Ma,
communicatieadviseur, via 06-10517461

Jubileumjaar logo
Jubileum

Nieuws

LLTB

Bijeenkomsten

Er zijn geen bijeenkomsten gevonden.

Jubileumpagina's in Nieuwe Oogst

Via de links hieronder kunt u de jubileumpagina's in Nieuwe Oogst lezen:

- Januari 2021

- Februari 2021

- Maart 2021

- April 2021

- Mei 2021

- Juni 2021

- Juli 2021

- September 2021

- Oktober 2021