Water

Ook Tweede Kamerlid Boswijk op bezoek bij getroffen LLTB-leden

20 jul 2021

Tweede Kamerlid Derk Boswijk (CDA) was vandaag getuige van de wateroverlast bij twee agrarische bedrijven in Noord- en Midden-Limburg en de schade die hier is veroorzaakt. Hij sprak met de familie Hamans uit Roermond en de familie Van den Eertwegh uit Kessel over de impact die de gebeurtenissen op hun en hun bedrijven hebben (gehad).

Bezoek Boswijk i.v.m. waterschade

De familie Hamans had dubbel pech. Naast alle waterschade die het bedrijf opliep, werd er tijdens de evacuatie namelijk ook nog bij hen thuis ingebroken. De evacuatie zelf had eveneens een grote impact op zowel dieren als ondernemers en leverde beide veel stress op. Vandaag kon de familie haar verhaal kwijt bij Tweede Kamerlid Boswijk.

Ook het vee van de familie Van den Eertwegh was geëvacueerd. Daarnaast is er veel schade aan de landbouwgewassen, met name aan de voedselgewassen voor menselijke consumptie. De percelen van Maatschap Van den Eertwegh hebben een buitendijkse ligging. Tijdens het bezoek van Tweede Kamerlid Boswijk benadrukte de LLTB het belang van een schadecompensatie voor zowel binnen- als buitendijkse percelen.

Evenals bij de bezoeken van demissionair minister Schouten van LNV en staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties pleitte de LLTB ook bij Boswijk voor een zo breed mogelijke implementatie en uitvoering van het nationale rampenfonds.

Deze week staan nog enkele andere bezoeken aan getroffen LLTB-leden op de planning. Onder meer een afvaardiging van BoerBurgerBeweging en VVD trekken naar het zuiden om de gevolgen van het hoogwater met eigen ogen te aanschouwen. Wanneer deze bezoeken hebben plaatsgevonden, wordt u hierover geïnformeerd.

Pagina delen