Zuid

Minister Schouten en staatssecretaris Knops bezochten leden in kader van wateroverlast

19 jul 2021

Demissionair minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bekeken op maandag 19 juli met eigen ogen wat de gevolgen waren van het noodweer en het hoogwater bij verschillende LLTB-leden.

Bezoek minister Schouten i.v.m. wateroverlast

Minister Schouten bracht een bezoek aan Geert Rutten uit Wijlre, Ruud en Wendy Schillings uit Voerendaal en Willem Voncken uit Eys. Vanuit de LLTB waren voorzitter Léon Faassen, vicevoorzitter Thijs Rompelberg, voorzitter van de LLTB-regio Zuid-Limburg Jos Brands, LTO Nederland-voorzitter Sjaak van der Tak en NAJK-voorzitter Roy Meijer aanwezig. Naast de specifieke praktijkvoorbeelden van de drie ondernemers pleitte de LLTB nadrukkelijk voor een geografisch Limburg-brede uitvoering van het nationale rampenfonds.

Gelijktijdig aan het bezoek van minister Schouten werd met staatssecretaris Knops LLTB-lid Wil Schrijnwerkers uit Horn bezocht. Vanuit de LLTB waren hoofdbestuurder Peter van Dijck, voorzitter van de LLTB-regio Midden-Limburg Giel van Herten en regiocoördinator Ellen Huls aanwezig. Ook tijdens dit bezoek zette de LLTB herhaaldelijk in op een ruime en zo breed mogelijke implementatie van het nationale rampenfonds.

Bekijk hieronder de videoboodschap van LLTB-voorzitter Léon Faassen over de twee bezoeken en het nieuwsitem dat Nieuwe Oogst hierover maakte.

Videoboodschap LLTB-voorzitter Léon Faassen


Nieuwe Oogst TV

Pagina delen