Water

Media-aandacht voor wateroverlast bij Limburgse boeren en tuinders

20 jul 2021

Zowel landelijke als regionale en lokale media hebben veel aandacht voor de gevolgen van het hoogwater en de wateroverlast in onze provincie. In dit bericht worden enkele nieuwsitems uitgelicht.

Camera2

Op maandag 19 juli bracht demissionair minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een bezoek aan enkele LLTB-leden in Zuid-Limburg. Zo was ze te gast bij Geert Rutten uit Wijlre, Ruud en Wendy Schillings uit Voerendaal en Willem Voncken uit Eys. Onder andere Nieuwe Oogst TV en L1 waren hierbij aanwezig.

 

 

L1

Nieuwe Oogst TV

Lees meer op de website van Nieuwe Oogst.

Radio 1

Ook Radio 1 besteedde aandacht aan de waterschade bij Limburgse boeren en tuinders. Verslaggever Jozephine Trehy deed vanmorgen live-verslag vanaf het erf van Ruud Hamans in Roermond. LLTB-voorzitter Léon Faassen was eveneens ter plekke en gaf een toelichting op de reden waarom de waterschade niet wordt vergoed door de verzekering.

Luister de uitzending hier terug. Het gedeelte over de wateroverlast start rond 3 uur en 9 minuten. Luister hier ook naar het fragment van Ruud Hamans, waarin hij meer vertelt over zijn ervaringen. Naast alle waterschade die zijn bedrijf opliep, werd er tijdens de evacuatie namelijk ook nog bij hem thuis ingebroken.

Dagblad De Limburger

Hamans heeft ook in Dagblad De Limburger zijn verhaal gedaan. Abonnees kunnen het volledige artikel hier teruglezen.

Pagina delen