Hennep

LLTB zet drones in tegen illegale hennepteelt

7 jul 2020
Hennep 1

Met het project ‘Hennepbestrijding buitengebied’ wil de LLTB een bijdrage leveren aan het tegengaan en voorkomen van criminaliteit in het buitengebied. Door de actieve inzet van de LLTB, gemeenten, provincie, Openbaar Ministerie en politie worden de percelen van deelnemende LLTB-leden vanaf de weg en zo mogelijk vanuit de lucht gecontroleerd op de aanwezigheid van hennep. Daarnaast worden ondernemers geacht zelf controles uit te voeren en dit bij te houden op het registratieformulier.

De deelnemers hebben allemaal een oranje baken ontvangen. Dit baken zorgt voor zichtbaarheid en herkenbaarheid en geeft aan dat op het perceel extra controles plaatsvinden, met de bedoeling om criminelen op voorhand te waarschuwen en af te schrikken.

Drones

De LLTB gaat eveneens drones inzetten in de strijd tegen illegale hennepplanten in maispercelen. Wanneer een deelnemer aan het project iets verdachts vindt en hier een melding van maakt, dan staat de LLTB klaar om met een drone de lucht in te gaan en de situatie in beeld te brengen. Onder meer NOS Nieuws en 1Limburg berichtten hierover.

Klik hier voor meer informatie over het project ‘Hennepbestrijding buitengebied’. Bij vragen kunt u ook contact opnemen met LLTB-projectleider Nicole Alberts via NAlberts@lltb.nl.

Pagina delen