field-1246620_1920

Kans op wildschade groter door droogte

14-08-2018

Door de droogte is in de natuur minder voedsel beschikbaar voor wilde dieren. De kans dat dieren hun heil zoeken bij landbouwgewassen is daardoor groter. ‘Vergeet niet die schade te melden en schadevergoeding aan te vragen’, zegt Pieter van Melick, bestuurslid van de LLTB en portefeuillehouder Fauna.

Van Melick realiseert zich dat het melden van schade via het Faunafonds en het aanvragen van een vergoeding vaak veel werk is, maar raadt ondernemers toch aan dat te doen. ‘De geleden schade wordt meestal volledig uitgekeerd, minus het eigen risico van 250 euro of 5 procent van de schade. Daarnaast is het belangrijk schade te melden, zodat er op zijn minst een accuraat beeld is van de wildschadesituatie in de provincie.’ Nu boeren en tuinders door de droogte zo intensief met hun gewassen bezig zijn, verwacht hij dat schade ook eerder wordt geconstateerd.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de procedure en instructie-video’s voor het melden van schade. Mocht u alsnog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de LLTB Infolijn via 0900-46365582.

Bever

Pagina delen