Volg LLTB op Twitter!

Video-instructies invullen faunaschadeformulier

Het invullen van het faunaschadeformulier blijkt in de praktijk vrij lastig. Vandaar deze instructie, inclusief video's, zodat u kunt zien welke stappen worden doorlopen.

Een aanvraag voor een tegemoetkoming moet binnen zeven werkdagen nadat u de schade heeft geconstateerd zijn ingediend. Indien u de aanvraag later indient, wordt uw aanvraag afgewezen. De reden hiervoor is dat het faunafonds bij een tijdige aanvraag nog in de gelegenheid is een onderzoek ter plaatse te laten instellen naar de  schadeveroorzakende diersoort(en). Verder het faunafonds zo mogelijk nog aanwijzingen geven, waarmee verdere schade kan worden voorkomen of beperkt. Wordt de aanvraag later ingediend, dan bestaat bovendien de kans dat andere oorzaken de groei van het gewas hebben beïnvloed, stelt het faunafonds.

Lees hier meer over de tegemoetkoming faunaschade.

Stap 1: Registreren

Als u zich nog niet heeft geregistreerd op www.faunaschade.nl, is dat de eerste stap. Hieronder ziet u hoe dat werkt.
Heeft u zich wel al geregistreerd, dan kunt u verder naar stap 2: Inloggen. Bent u ook al ingelogd, dan kunt u verdergaan bij stap 3: De melding.

Klik op de knop "Ik ben grondgebruiker".

Klik op "Registreren" om naar het registratieformulier te gaan.

Vul het registratieformulier in met uw eigen gegevens. U heeft nu een account aangemaakt op www.faunaschade.nl en kunt vervolgens inloggen.

Stap 2: Inloggen

Via de stappen hierboven heeft u een account aangemaakt op www.faunaschade.nl. Om een melding te maken, moet u eerst inloggen op dat account. Bent u al ingelogd dan kunt u deze stap overslaan en verdergaan bij stap 3: De melding.

Klik op de knop "Login" rechtsboven in het scherm.

Vul vervolgens de gegevens die u bij stap 1: Registreren heeft aangemaakt en druk op de knop "Inloggen". U bent nu klaar om de melding te maken. Hoe dat werkt ziet u bij stap 3: De melding.

Stap 3: De melding

Voor dit voorbeeld gebruiken we een melding van dassenschade.

Als u bent geregistreerd en ingelogd, kunt u verdergaan met de daadwerkelijke melding. Kies in het keuzemenu voor "Bedrijfsmatige schademelding". Volg vervolgens de stappen in de video hierboven. U vult hier uiteraard antwoorden in die voor uw melding relevant zijn.

Wanneer u in de kaartweergave bent aanbeland en met behulp van de selectietool het betreffende perceel definieert, klikt u telkens met de linker muisknop op de hoek van het perceel, zodat er een groene punt wordt geplaatst. Als alle punten zijn geplaatst, klikt u met de rechter muisknop, zodat het perceel oranje wordt. Dit ziet u in de video hieronder. Als het perceel oranje is, klikt u op opslaan.

Als u heeft opgeslagen, kunt het gemelde perceel een naam geven, zodat het herkenbaar is in uw eigen administratie. Vervolgens kunt u de overige stappen van de melding doorlopen.

Als u nog vragen heeft, bekijk dan hier het handboek SRS Gebruiksaanwijzing of neem op maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 12 uur contact op met de LLTB Infolijn via 0900-46365582.