field-1246620_1920

Ruim vierhonderd bezoekers op LLTB Jaarcongres

17 nov 2023

Ruim vierhonderd leden, stakeholders en afgevaardigden uit de lokale en provinciale politiek bezochten donderdag 16 november het LLTB Jaarcongres in Het Forum in Roermond. ‘We kijken terug op een zeer geslaagd congres’, zegt LLTB-voorzitter Thijs Rompelberg.

Jaarcongres 2023

Het jaarlijkse congres stond in het teken van ‘LLTB voor jou’. Rompelberg gaf in zijn toespraak aan dat dat verder gaat dan wat de LLTB doet voor leden. ‘Wat de LLTB doet, doen we voor onze leden, maar feitelijk doen we het voor heel Limburg. Boeren en tuinders houden Limburg immers gezond.’ Rompelberg blikte daarnaast terug op een jaar voorzitterschap en vooruit op de uitdagingen voor de toekomst.

In een vraaggesprek met presentatrice Martine van der Meijden bespraken de LLTB-hoofdbestuurders de belangrijkste zaken uit hun portefeuilles. Ook landbouwgedeputeerde Kuntzelaers richtte het woord tot de aanwezigen en liet onder meer weten dat de provincie in de vorm van een nog uit te werken ‘blijversakkoord’ aandacht heeft voor ondernemers die vooruit willen.

Wetenschapsjournalist en moleculair bioloog Hidde Boersma gaf als gastspreker zijn visie op onder meer de toekomst van de landbouw en voedselzekerheid.

Bekijk hier de foto’s van het congres en hieronder een video-impressie.

Pagina delen