Glastuinbouw

Terugblik bijeenkomst reststroomverwaarding

25 apr 2023

Platform Tuinbouwreststromen hield vorige week op de Brightlands Campus Greenport Venlo het derde fysieke evenement over reststroomverwaarding.

Platform-Tuinbouwreststromen-logo

Tijdens de bijeenkomst presenteerden diverse partijen op welke manier zij reststromen gebruiken om waarde te creëren.

Presentaties
Sam Ruijter trapte de bijeenkomst af met een inspirerend verhaal over klimaatneutrale tulpenteelt en hoe hij met Tulpen van Sam de biodiversiteit in de Amazone herstelt. Vervolgens verzorgde Frank Waijers een mooie presentatie over hoe Duynie Feed diverse reststromen gebruikt als voer voor de veehouderij. Wendy van Essen (Fuenix Ecogy) gaf een interessante pitch over chemische recycling voor kunststof afvalstromen. Erik Brands sloot de plenaire sessie af met een energiek verhaal over hoe Instock buitenbeentjes en overschotten in de teelt redt van verspilling.

Toepassingen
Tijdens de tweede helft van de bijeenkomst konden de deelnemers diverse toepassingen van reststroomverwaarding ervaren. Verschillende voorlopers op gebied van circulairiteit in de land- en tuinbouwsector lieten middels een stand bij de netwerkborrel zien hoe hun oplossingen bijdragen aan een betere wereld.

Via deze link kan de presentatie gedownload worden.

Pagina delen

Sectorgroepen

Dit artikel staat onder de volgende sectorgroep
Glastuinbouw