field-1246620_1920

Informatiebijeenkomst over minder emissie door bedrijfsmanagement

7 feb 2023

Netwerk Praktijkbedrijven is bezig met de reductie van ammoniak- en methaanemissies via aanpassingen in het dagelijkse management. De LLTB/Arvalis houdt op maandag 13 februari een informatiebijeenkomst. Ook staat er dan een bezoek aan twee deelnemers van het Netwerk Praktijkbedrijven gepland.

Mest

De bijeenkomst is bedoeld voor erfbetreders die bij veel veehouders komen. Zij hebben te maken met een overheid die hard inzet op de reductie van stikstof en methaan. Niet alleen (dure) emissiearme stalsystemen en opkoopregeleningen of eventueel verplaatsing dragen bij aan de oplossing. Er is ook ruimte voor managementmaatregelen en innovaties om stikstof en methaan te reduceren.

Dagelijks management
LLTB/Arvalis is betrokken bij het programma Integraal Aanpakken en is actief is binnen Netwerk Praktijkbedrijven. Dit netwerk van rundveebedrijven is bezig met de reductie van ammoniak- en methaanemissies via aanpassingen in het dagelijkse management. Denk hierbij aan voer-, stal-, en mestmanagementmaatregelen.

Bedrijfsbezoeken
Tijdens de informatiebijeenkomst worden aanwezigen hierover bijgepraat. Ook wordt er een bezoek gebracht aan de bedrijven van de families Van Melick in Neer en Linssen in Beegden. De dag start om 10 uur in Gemeenschapshuis D’n Haammaeker in Neer. Na de lunch vinden de bedrijfsbezoeken plaats. De afsluiting is rond 15.30 uur.

Aanmelden
Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan tot en met 9 februari door een mail te sturen naar wlemmers@lltb.nl onder vermelding van: naam, firmanaam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en aantal deelnemers.

Kijk voor meer informatie op: www.netwerkpraktijkbedrijven.nl en www.integraalaanpakken.nl.

Pagina delen