field-1246620_1920

DAW Klimaatkaravaan 13 oktober 2022

13 sep 2022

Wat merken boeren en tuinders van klimaatverandering op het boerenbedrijf? Hoe anticiperen ze op weersextremen en hoe kunnen we ons verder voorbereiden? Ga hierover in gesprek met de agrarische ondernemers uit Zuid-Limburg tijdens de DAW Klimaatkaravaan.

Zuid-Limburgs landschap 2

DAW en LNV gaan op 13 oktober 2022 na klei, zand en veen nu in gesprek met agrarische ondernemers over uitdagingen en oplossingen in relatie tot klimaatverandering op de unieke Zuid-Limburgse grondsoort löss.

Boeren, beleidsmakers en keten- en gebiedspartijen bezoeken meerdere boerenbedrijven en gaan met elkaar in gesprek over de volgende thema's:

  • Invloed van extremer weer op het boerenbedrijf en de regio;
  • Waterbeschikbaarheid en droogte;
  • Plant- en bodemgezondheid;
  • Innovaties in sector en gebied;
  • Handelingsperspectief voor de agrarisch ondernemer;
  • Hoe kan de agrarische sector bijdragen aan oplossingen in het gebied.

Oproep

Veel agrariërs zien nieuwe mogelijkheden om het eigen bedrijf te ontwikkelen en te versterken, door het agrarisch bedrijf te combineren met de levering van maatschappelijke producten en diensten. Hierdoor krijgt het bedrijf een multifunctioneel karakter. We willen deze locaties graag aandragen als overnachtingslocaties om LNV nog meer van de sector te kunnen laten zien en laten ervaren dat de sector breder is dan alleen maar akkerbouw en veeteelt, maar ook met andere functies vervuld kan worden. Voordat we iemand aandragen, willen we hiervoor toestemming krijgen van onze leden. Wil jij graag op de lijst om aangedragen te worden? Geef dit dan door aan projectleider Erik Dings, edings@lltb.nl

Pagina delen