Noord-Limburg

Extra mRNA-prik mogelijk na Janssen-vaccin en booster

15 mrt 2022

Mensen die gevaccineerd zijn met het Janssen-vaccin en tenminste drie maanden geleden een booster hebben ontvangen, kunnen vanaf 16 maart een afspraak maken voor een extra prik tegen corona via het telefoonnummer 0800-1295 van het LCC.

Vaccinatie

Nederlanders die het Janssen-vaccin en een booster hebben gekregen, hebben in sommige landen problemen met inreizen. Sommige landen, zoals Duitsland, erkennen één Janssen-vaccinatie namelijk niet als volledige vaccinatie. Dit is op te lossen door een extra prik met een mRNA-vaccin te nemen.

Op vrijwillige basis

Volgens de Gezondheidsraad is een extra prik na een booster voor de meeste mensen niet nodig. Maar er is ook geen bezwaar tegen. Daarom heeft het kabinet besloten dat mensen die gevaccineerd zijn met Janssen en een booster hebben gehad, alsnog een extra prik kunnen krijgen. De prikken worden gezet op basis van informed consent.

Vrije inloop

Het is ook mogelijk om deze extra mRNA prik op de vrije inloop locaties te halen, te weten;

  1. Venlo: maandag t/m zondag van 09:00 tot 16:00 uur (loopt tot en met week 14, daarna afwijkende openingstijden én dagen).
  2. Venray: maandag t/m zondag van 09:00 tot 16:00 uur (loopt tot en met week 14, daarna afwijkende openingstijden én dagen).
  3. Weert: maandag t/m zondag van 09:00 tot 16:00 uur (loopt tot en met week 14, daarna afwijkende openingstijden én dagen).
  4. Roermond: maandag t/m zondag van 09:00 tot 16:00 uur (loopt tot en met week 14, daarna afwijkende openingstijden én dagen).

Meer informatie via:

Rijksoverheid: Extra mRNA-prik mogelijk na Janssen-vaccin en booster | Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nl

GGD Limburg Noord: Boostervaccinatie | GGD Limburg-Noord (ggdlimburgnoord.nl)

Pagina delen