All you need is LOF
24 jun 2021
Het proeflokaal van de Gulpener Bierbrouwerij in Gulpen vormde woensdag 23 juni het inspirerende decor voor de formele slotmanifestatie van het programma LOF. In dit innovatieve programma hebben diverse partners hard gewerkt aan het promoten en uitbouwen van duurzaam, gezond voedsel van eigen bodem, onder meer richting de zorg.
De afsluiting van het programma vond plaats in hybride vorm: met een klein gezelschap sprekers en betrokkenen fysiek in Gulpen en een groter gezelschap, dat de bijeenkomst via een livestream volgde. Een mooie samenvatting van een reis die samen met de deelnemers, partners, organisaties, maar vooral door en met alle Limburgers tot mooie resultaten heeft geleid.
Tijdens deze slotmanifestatie werden de resultaten van het programma op diverse wijzen gedeeld: van rapportages tot filmpjes en via gesprekken met vertegenwoordigers van een aantal bij het programma betrokken partijen. Naast LLTB-hoofdbestuurder Thijs Rompelberg kwamen onder meer Karin van IJsselmuide (Nevi), Ron Vanlier (Rabobank Limburg), Zsuzsan Proos en Mark Frederiks (Diverzio) en Jordie van Berkel-Schoonen (F-Fort) aan het woord. Ook werd aandacht besteed aan nieuwe initiatieven als Voedsel uit het Bos en het ontvangen van complete gezonde maaltijden via de brievenbus.
De LOF-reis is samengevat in dit eindrapport. Dit magazine met foto’s en verhalen is niet alleen bedoeld om nog eens terug te kijken op het programma, maar ook om ondernemers te inspireren en vooral te laten blijven dromen over alles wat ook na LOF nog mogelijk is. De livestream is binnenkort terug te kijken op de website van Nevi.
Streekproductengids en food hubs
Aan het eind van de bijeenkomst werd een vernieuwende Streekproductengids gepresenteerd, boordevol provinciale producenten van gezond en lekker eten en drinken. Daarnaast werd de ondersteunende website Streekproducten-Limburg.nl gelanceerd. Wilt u uw bedrijf ook op deze website presenteren? Schrijf u dan nu gratis in via deze link.
Zowel in Noord- en Midden-Limburg als in Zuid-Limburg zijn food hubs gelanceerd, waarin diverse partijen gaan samenwerken op het gebied van duurzaam, gezond voedsel van eigen bodem. In Zuid-Limburg gebeurt dit onder de naam Plateauhub. In Noord- en Midden-Limburg hebben F-Fort, Dutch Cuisine en Boerenhart een intentieverklaring getekend.