Akkerbouw 2

Beslis mee over onderzoek BO Akkerbouw

23 mrt 2021

Brancheorganisatie (BO) Akkerbouw houdt een onafhankelijk onderzoek voor de akkerbouwsector. U betaalt als akkerbouwer mee aan dit onderzoek, via een verplichte onderzoekbijdrage per hectare. Het onderzoek betreft kennisontwikkeling, kennisverspreiding en innovaties op het gebied van onder andere bodem, gewas, water, kringlopen, klimaat en plantgezondheid.

Akkerbouw 13

De komende periode kunnen onderzoeksinstellingen voorstellen indienen op basis van de eerder dit jaar door akkerbouwers genoemde onderwerpen. U kunt mee bepalen welke ingediende voorstellen prioriteit hebben en uitgevoerd gaan worden. Als u dit wil, meld u dan aan voor het digipanel van de BO Akkerbouw door een mail te sturen naar Peter Knippels via pknippels@lto.nl.

Webinar Green deal en Farm-to-Fork

De vakgroep Akkerbouw en Vollegrondsgroenten houdt op woensdag 24 maart om 20 uur een webinar over de Green Deal, Farm-to-Fork en andere Brusselse ontwikkelingen. LTO-lobbyist in Brussel Iris Bouwers en vakgroepvoorzitter Jaap van Wenum gaan in gesprek over deze ontwikkelingen en wat het concreet kan betekenen voor de akkerbouw en vollegrondsgroententeelt. Waar zit de zorg en waar de uitdaging? Aanmelden kan via deze link.

Aanpak wratziekte in aardappelen

In vervolg op een vondst van wratziekte door de NVWA in december 2020 hebben meerdere partijen, waaronder LTO Nederland, het initiatief genomen om een Plan van Aanpak Wratziekte op te stellen. De vondst heeft namelijk geleid tot het instellen van een teeltverbod van twintig jaar door de NVWA op de betreffende percelen.

Er is grote behoefte aan duidelijkheid en informatie over de actuele stand van zaken en eventuele maatregelen die genomen kunnen worden om het bedrijf te beschermen tegen besmettingen met wratziekte (Synchytridium endobioticum). Daarom is een plan van aanpak opgesteld dat erop is gericht om verdere verspreiding van de quarantaineziekte te voorkomen in het zetmeelaardappel telend gebied op de noordoostelijke zand- en dalgronden. Om dit doel te realiseren, zullen projecten worden geïnitieerd. BO Akkerbouw heeft besloten om de uitvoering en medefinanciering van dit plan van aanpak op zich te nemen.

Dit is een bericht van LTO Nederland voor de sectorgroepen Akkerbouw en Vollegrondsgroenteteelt.

Pagina delen

Sectorgroepen

Dit artikel staat onder de volgende sectorgroepen
Vollegrondsgroenteteelt, Akkerbouw