Zuid

Beheerplan Natura2000 Bunder- en Elslooërbos ter inzage

19 jan 2021

De provincie Limburg heeft het ontwerp Beheerplan Natura2000 Bunder- en Elslooërbos gepubliceerd. Tot en met 1 maart 2021 kan iedereen een zienswijze indienen. De LLTB houdt voor leden begin februari een digitale informatiebijeenkomst. Informatie hierover volgt op korte termijn.

Zuid-Limburgs landschap

In het ontwerpbeheerplan worden de maatregelen beschreven die nodig zijn om de natuurdoelen te halen. Deze betreffen deels (beheers)maatregelen binnen het natuurgebied. Maar ook maatregelen in de omgeving worden genoemd. Het betreft dan met name stikstof (via lucht), waterkwaliteit en -kwantiteit en gewasbescherming.

Voor stikstof via de lucht, ammoniak en stikstofoxiden wordt aangesloten bij de landelijke aanpak en de provinciale gebiedsuitwerking. Met name voor waterkwaliteit en waterkwantiteit wordt een extra inspanning van de land- en tuinbouw gevraagd. Het gaat dan om gronden in een ruim gebied (zie onderstaande kaart) waar maatregelen worden gevraagd. In dit beheerplan zijn die maatregelen vrijwillig. In de bijeenkomst wordt daar nader op ingegaan.

Het ontwerpbeheerplan is te vinden via deze link.

Kaart Bunder en Elslooërbos

Pagina delen