Paddenstoelenteelt

Nieuws van de vakgroep Paddenstoelenteelt

16 jun 2020

De LTO vakgroep Paddenstoelenteelt heeft nieuws over huisvesting arbeidsmigranten, controles inspectie SZW op coronamaatregelen, corona regelingen en cao gesprekken. Lees hieronder de nieuwsberichten. 

Champignons

Corona regelingen

Een aantal paddenstoelenbedrijven is geholpen met de regelingen die door de overheid via RVO worden aangeboden. Deze regelingen zijn te vinden op de website van RVO onder ‘tegemoetkoming sierteelt en onderdelen voedingstuinbouw’.

Wij blijven ons inzetten voor de bedrijven die ondersteuning nodig hebben. Bij problemen kunt u contact opnemen met Peter van ’t Westeinde via peter.van.t.westeinde@zlto.nl of 06-21853449, of direct met RVO.

Cao gesprekken in zienswijzen inspectie SZW

Op dit moment liggen alle gesprekken over een eventuele nieuwe cao stil. Net als in andere sectoren. Ook de klankbordgroep vanuit de sector is nog niet bij elkaar geweest. Wij zullen u hiervan op de hoogte blijven houden. En wanneer er uit de onderhandelingen een voorstel komt, leggen wij dit aan de leden voor.

Voor wat betreft de zienswijzen die eerder door de Inspectie SZW zijn opgelegd zijn er op dit moment ook geen vorderingen. We blijven hier kort op zitten en melden onze vorderingen.

Controles inspectie SZW op coronamaatregelen

De vakgroep heeft vernomen dat de inspectie SZW op dit moment controles uitvoert op bedrijven om de coronamaatregelen te handhaven. Wij zijn hierover in gesprek met de inspectie en bekijken of dit aangekondigde gesprekken kunnen worden. We vernemen dat inspecteurs nu onaangekondigd voor de deur staan en dit geeft spanningen en risico’s. Wanneer u hiermee te maken krijgt en problemen ondervindt vragen wij u hiervan melding te maken bij de vakgroep via Tom van Wijk. Tom is bereikbaar via telefoonnummer 06-53235393 of tom.wijk@planet.nl.

Huisvesting arbeidsmigranten in corona tijden

Er is voor de huisvesting van arbeidsmigranten een protocol gelanceerd. In principe geldt de anderhalvemeter ook als het gaat om huisvesting. LTO Nederland probeert goedkeuring te krijgen voor een definitie van een huishouden bestaande uit meerdere arbeidsmigranten. De meest recente informatie is te vinden op de website van de Werkgeverslijn. Ook voor andere arbeidsgerelateerde informatie is de website van de Werkgeverslijn beschikbaar. Aanspreekpunt is Tom van Wijk via 06-53235393 of tom.wijk@planet.nl.

Pagina delen

Sectorgroepen

Dit artikel staat onder de volgende sectorgroep
Paddenstoelenteelt