Ondernemerschap

Kijk hier de webinar ‘Van doem naar doen’ van Ondernemend Limburg terug

29 mei 2020

Ondernemend Limburg, het samenwerkingsverband van de LLTB, LWV en MKB-Limburg, hield op woensdag 27 mei de webinar ‘Van doem naar doen’. Moderator Sander Kleikers vroeg econoom Mathijs Bouman hoe hij vandaag de dag tegen de economische ontwikkelingen in Limburg aankijkt.

Webinar OL foto

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Ondernemend Limburg in januari gaf Bouman al een doorkijk op deze economische ontwikkelingen. Nu, vier maanden later, bevinden we ons vanwege de coronacrisis echter in een compleet andere situatie.

Dit vormde voor Ondernemend Limburg de reden om een webinar te organiseren. Naast Bouman waren ook Ondernemend Limburg voorzitter Léon Faassen, gouverneur Theo Bovens en gedeputeerde Joost van den Akker van de provincie Limburg aanwezig. De 145 deelnemers konden de webinar online volgen en via een chatfunctie vragen stellen.

Bouman ging onder meer uitgebreid in op de op handen zijnde recessie. De econoom gaf daarbij aan dat als er een snelle wederopstanding kan komen, we mogelijk aan het eind van dit jaar alweer opveren. Hij moedigde ondernemers aan om daar waar het kan te blijven investeren. ‘Ondernemers die het lukt om tijdens een recessie te innoveren, komen daar meestal beter uit.'

Vervolgens gingen de sprekers met elkaar het gesprek aan over de rol van de overheid. ‘Bedrijven moeten kunnen herstructureren, daar moet de overheid zich niet mee bemoeien’, stelde Bouman. Voorzitter Léon Faassen sloot de webinar af met de woorden: ‘Ondernemers, hier komen we samen uit’.

Bekijk de webinar 'Van doem naar doen' hier terug >>

Pagina delen

Reageren op dit bericht

Naam
E-mail
Reactie

Reacties op dit bericht