Kas

Kom in de Kas 2020 gaat niet door!

12 mrt 2020

Kom in de Kas gaat dit jaar niet door. De landelijke organisatie van Kom in de Kas heeft uit voorzorg besloten het evenement af te lasten vanwege het coronavirus.

Kom in de Kas afgelast klein

Kom in de Kas 2020 kent 109 deelnemende bedrijven door heel Nederland en honderden vrijwilligers om het evenement in goede banen te leiden. Naar verwachting zouden de deelnemers op 4 en 5 april ruim 200.000 bezoekers trekken die kennis willen maken met de wondere wereld van de glastuinbouw. In Limburg kon Kom in de Kas vorig jaar rekenen op zo’n 13.000 bezoekers.

Met haar groenten, fruit, planten en bloemen draagt de sector bij aan de gezondheid en het geluk van mensen. Die gezondheid telt voor de organisatie van Kom in de Kas dan ook veel zwaarder dan sectorpromotie of een gezellig evenement. Daarom is het besluit om Kom in de Kas dit jaar niet door te laten gaan, nu genomen. Langer wachten in de hoop dat het coronavirus aan het uitdoven is, doet geen recht aan de onzekerheid voor directbetrokkenen, stelt de organisatie. Daarbij moeten de ondernemers sowieso al maatregelen nemen vanwege de coronadreiging om de gezondheid van hun medewerkers te beschermen en het eigen bedrijf draaiend te houden.

Het is erg spijtig voor de organisatie, de deelnemers en de sponsoren, die met veel enthousiasme bezig waren met de voorbereiding van het evenement. Volgend jaar is Kom in de Kas echter weer terug, dus graag tot ziens in 2021!

Pagina delen

Sectorgroepen

Dit artikel staat onder de volgende sectorgroep
Glastuinbouw