Hommel

Het boerenerf: the place to bee

6 jan 2020

LTO Nederland is partner in de Nationale Bijenstrategie en het Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Met het project ‘Het boerenerf: the place to bee’ geven de LLTB, ZLTO en LTO Noord gezamenlijk invulling aan de bijdrage van boeren en tuinders aan deze initiatieven. De projectgroep is op zoek naar ondernemers die willen meewerken aan de ontwikkeling van een routeplanner naar een bijvriendelijk boerenerf.

Bij

Samen met boeren en tuinders wil LTO bestaande kennis en ervaring verspreiden en vergroten, door ideeën en praktijkvoorbeelden met elkaar te delen. Zo wordt gewerkt aan een routeplanner naar een bijvriendelijk erf. In deze routeplanner vinden agrarische ondernemers gemakkelijk(er) de informatie die hun helpt de keuze te maken al dan niet iets aan hun erf toe te voegen of aan te passen ten behoeve van de wilde bij.

De projectgroep van ‘Het boerenerf: the place to bee’ is op zoek naar ambassadeurs: enthousiaste boeren en tuinders die aan de slag willen gaan met het inrichten van een bijvriendelijk erf, of hier al ervaring mee hebben opgedaan en de projectgroep wil helpen met een goede start.

Bent of kent u een agrarische ondernemer die zijn erf aantrekkelijk heeft ingericht voor wilde bijen en hommels, of dit graag zou willen? Iemand die sociaalvaardig is en het leuk vindt om met anderen, boeren én burgers, in gesprek te gaan? Geïnteresseerde LLTB-leden kunnen zich aanmelden bij projectleider Stan Bruijsten van Arvalis via 06-83239127 of sbruijsten@arvalis.nl.

Pagina delen