field-1246620_1920

Intrekking hygiënecode kleinschalige detailhandel

05-11-2019

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) trekt de hygiënecode voor kleinschalige detailhandel in zuivel vanaf 1 januari 2020 in. Dit omdat de koepel van zuivelbrancheorganisaties heeft aangegeven geen behoefte meer te hebben aan de continuering van deze hygiënecode.

Indien u als ondernemer nu gebruikmaakt van deze code, dient u tijdig over te schakelen op een andere hygiënecode of dient u een bedrijfseigen hygiëneplan op te stellen.

Overzicht hygiënecodes 

Een hygiënecode is een gids voor bedrijven die met voedsel omgaan, opgesteld door de sector. In deze gids vindt u de regels om de voedselveiligheid en de hygiëne te bewaken. Naast de code voor kleinschalige detailhandel in zuivel, die wordt ingetrokken, is er onder andere nog een code voor boerderijzuivelbereiding en een centraal bureau levensmiddelenhandel (CBL) code die beschikbaar blijven. Een totaaloverzicht van alle hygiënecodes vindt u hier.

Workshop hygiënecodes

Neem op 11 november deel aan een workshop voor het goed werken volgens een blijvende hygiënecode met maatregelen om de voedselveiligheid te bewaken. U leert risico’s (beter) beheersen voor het verpakken, bereiden en verwerken van voedselproducten. U wilt tenslotte voorkomen dat iemand ziek wordt van uw product.

Er zijn echter veel zaken die u in de gaten dient te houden en te registreren. In één dag wordt het voornaamste met u doorgenomen en krijgt u praktische tips voor het werken met een hygiënecode, zodat u dit vervolgens direct op het bedrijf kunt toepassen. Het bespaart u een hoop tijd en energie ten opzichte van er zelf in uw eentje in te duiken. Wel zo gemakkelijk en extra leerzaam om het samen met collega-ondernemers onder leiding van een expert uzelf eigen te maken. 

Meer informatie over de workshop en aanmelden kan hier.

Dit is een bericht van LTO Nederland.

Winkelschap

Pagina delen