field-1246620_1920

Voortgang project Eckeltsebeek

09-07-2019

Op woensdag 3 juli was er een bijeenkomst rond projectplan Waterwet Eckeltsebeek. Ingenieursadviesbureau Sweco lichtte de maatregelen uit het huidige ontwerp toe.

Enkele voorbeelden: de beek wordt op verschillende plaatsen verbreed en verdiept en op voorstel van de LLTB worden op drie plaatsen stuwen geplaatst om verdroging van het gebied tegen te gaan.

De aanpassingen die eerder dit jaar in de Horsterbeek zijn uitgevoerd (aanleg/herstel van het winterbed) laten nu al een positief effect zien op de waterstanden aan de Duitse zijde van het watersysteem. De LLTB heeft voorgesteld een regelmatige schouw door betrokkenen te houden om kwaliteit van onderhoud te borgen.

Het streven is om het ontwerp projectplan Waterwet Eckeltsebeek begin september bestuurlijk te laten vaststellen. Daarna wordt het plan zes weken ter inzage gelegd en kunnen zienswijzen worden ingediend. Er wordt tevens een inloopbijeenkomst gehouden, waarop ook mensen die niet betrokken zijn geweest bij de totstandkoming hun vragen kunnen stellen. Indien er geen zienswijzen worden ingediend, kan de uitvoering al eind 2019 / begin 2020 starten.

Water

Pagina delen