field-1246620_1920

Praktische tips over omgaan met erfbetreders tijdens themabijeenkomst

24-06-2019

In meerdere ledencafés gaven leden aan dat erfbetreders een onderwerp is waar ze graag meer over willen weten. Daarom hield de LLTB op donderdag 20 juni een themabijeenkomst over erfbetreders in Ysselsteyn.

Erfbetreders; medewerkers van gemeente, provincie of NVWA die onaangekondigd bij u op het erf staan om uw bedrijf te controleren. Hoe gaat u daarmee om? De aanwezige leden gingen het gesprek aan met Ruud Verkoijen en Annelies Plooij van Goorts & Coppens advocaten over wat een erfbetreder wel en niet mag.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaven Verkoijen en Plooij tips aan de leden over hoe om te gaan met erfbetreders. Zo wisten de aanwezigen niet dat, wanneer een erfbetreder aangeeft over te gaan op een strafrechtelijke vervolging, de ondernemer geen antwoord hoeft te geven en eerst mag overleggen met zijn of haar advocaat. Daarnaast gaven de advocaten de leden als tip mee om tijdens een bezoek van een erfbetreder altijd video- en geluidsopnames te maken. Dit kan in een later stadium als bewijs worden aangevoerd. Op die manier heeft de ondernemer een sterk weerwoord achter de hand. Ook dit was voor de meeste aanwezigen niet voor de hand liggend en/of niet bekend.

Praktijkvoorbeelden

Door de beperkte grootte van de groep was er veel interactie tussen de advocaten en de aanwezige ondernemers. De leden hadden alle ruimte om vragen te stellen en hun eigen ervaringen met erfbetreders met elkaar te delen. Bij vrijwel iedere vraag of ervaring konden Verkoijen en Plooij wel een praktijkvoorbeeld benoemen, waar zij in het verleden als advocaten mee te maken hebben gekregen. Dit alles maakte het een zeer interessante en nuttige bijeenkomst voor de aanwezigen.

Café

 

 

Pagina delen