Volg LLTB op Twitter!

13-05-2019LLTB blij met steun minister

Rompelberg Thijs

LLTB-bestuurslid Thijs Rompelberg reageerde vanmiddag bij L1 op het nieuws dat minister Schouten boeren meer macht wil geven in onderhandelingen met supermarkten. "We willen een eerlijke prijs voor onze producten krijgen", zegt Rompelberg.

Nog voor de zomer komt minister Carola Schouten van landbouw met een wetsvoorstel dat boeren en tuinders meer macht moeten geven ten opzichte van inkooporganisaties en supermarkten. Agrariërs krijgen op tal van terreinen een uitzonderingspositie, maar het maken van prijsafspraken blijft wel verboden. Dat zegt de minister in een interview met Het Financieele Dagblad.

"We zien nu dat de prijs in de supermarkt stijgt, terwijl de prijs die wij krijgen daalt." Dat is opmerkelijk. Zeker in een situatie waarin de maatschappij steeds meer eisen stelt aan de producenten.

Lees het hele artikel bij 1Limburg >>

Limburgse boeren blij met steun minister

 

 

Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Inloggen