field-1246620_1920

Bijeenkomst arbeidsmigranten in gemeente Horst aan de Maas op 25 maart

19-03-2019

De gemeente Horst aan de Maas houdt op maandag 25 maart een bijeenkomst voor ondernemers en raadsleden in Sevenum. Tijdens de bijeenkomst bespreken de aanwezigen met elkaar de behoefte aan arbeidsmigranten in de regio.

Door de voortvarende economie en de schaarste op de arbeidsmarkt is er in de regio grote behoefte aan de inzet van arbeidsmigranten. Daarom wil de gemeente graag met de ondernemers in een interactieve sessie praten over de verwachte ontwikkelingen en de kansen en bedreigingen hierbij.

Programma

In het eerste deel worden de ontwikkelingen op macroniveau toegelicht in de vorm van een vraaggesprek, begeleid door een gespreksleider. Hoe is het regionaal economisch perspectief in de regio, wat zijn de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en wat kan men verwachten van robotisering?

In het tweede deel licht de gemeente het conceptbeleid voor arbeidsmigranten short stay en long stay toe en gaat hierover in gesprek met de aanwezigen.

College van B&W

Het college van B&W van de gemeente Horst aan de Maas is de uitnodigende partij. Tijdens de avond vertegenwoordigen wethouders Op de Laak en Vostermans het college.

Aanmelden

U bent van harte welkom om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn en uw inbreng te leveren. Bent u erbij? Meld u dan aan door een mailtje te sturen naar Greetje Lep.

Inloop is van 17.30 tot 18.00 uur. Hierbij wordt gezorgd voor soep en broodjes.

 Datum:  Maandag 25 maart 2019
 Tijd:  18.00 uur (inloop vanaf 17.30 uur)
 Locatie:  Hoeve Rosa, Grubbenvorsterweg 66 in Sevenum
Horst aan de Maas

Pagina delen