field-1246620_1920

Bezoek LNV-delegatie aan de paddenstoelensector

19 feb 2019

De delegatie van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) bracht op vrijdag 15 februari een bezoek aan de paddenstoelensector. Aanleiding was de discussie die de vakgroep aanzwengelde over de prijszetting in de sector.

De eerste berichtgeving in het nieuws was een bericht op AGF.nl. Dit leidde uiteindelijk tot een item in het NOS-journaal. De neerwaartse prijsspiraal van vorig jaar werkt op termijn negatief voor iedereen. Aangegeven werd dat Minister Schouten op korte termijn een rondetafelgesprek gaat hebben met de afzonderlijke retailers. De vakgroep levert voeding voor die discussie bij het ministerie.

Kringlooplandbouw

Tijdens het bezoek lag de nadruk ook op het schoolvoorbeeld van kringlooplandbouw, dat de paddenstoelensector is. De sector ruimt een groot deel reststromen op, produceert daar een kwalitatief hoogstaand product op en levert vervolgens een bron van organische stof aan de plantaardige sectoren.

Champignondagen

Daarnaast werd de vraag neergelegd of Minister Schouten aanwezig kan zijn bij het openingsevent van de Champignondagen. Voor de uitreiking van de ‘Ambassador of the Mushroom Industry Award’ en een discussie met jonge ondernemers uit de sector over hun toekomst in de sector en de rol van de sector in de kringlooplandbouw.

Paddenstoelen

 

 

Paddenstoelen

Pagina delen