Volg LLTB op Twitter!

08-01-2019Innovatieversneller voor ondernemers

Groeischakelaar

Ondernemend Limburg lanceert tijdens de nieuwjaarsborrel op 8 januari in Kessel het nieuwe initiatief 'de Groeischakelaar' dat vraag en aanbod op het gebied van innovatie bij elkaar brengt. 

Innoveren is onontbeerlijk voor ondernemers om toekomstbestendig te zijn. Ondernemers hebben vaak een idee of een vraag, maar weten niet waar ze terecht kunnen om daadwerkelijk een volgende stap te maken.

"Er is een woud van bedrijven en instanties die hierin behulpzaam kunnen zijn, maar hoe weet de ondernemer wie hem hierin het beste kan helpen", zegt Monique Princen, voorzitter van Ondernemend Limburg (LWV, MKB-Limburg en LLTB). "Met 'de Groeischakelaar' brengen wij vraag en aanbod op het gebied van innovatie bij elkaar." Op 8 januari wordt dit initiatief gelanceerd tijdens de nieuwjaarsreceptie van Ondernemend Limburg, waar zo’n 700 ondernemers van de drie partijen aanwezig zijn.

 

Provinciaal aanspreekpunt

De Groeischakelaar is een provinciaal aanspreekpunt voor Limburgse bedrijven die willen (leren) innoveren, zowel in praktische zin als op het gebied van inspiratie opdoen. De Groeischakelaar brengt ondernemers in contact met de juiste (kennis)instellingen en/of partners. Door het verbinden van bestaande initiatieven ontstaat er een win/win-situatie waarbij niet alleen de ondernemer geholpen kan worden maar waarbij ook een boost kan worden gegeven aan de Limburgse economie. Het is de bedoeling dat bedrijven uit verschillende sectoren elkaar gaan vinden en kennis en kunde met elkaar gaan delen.   Innoveren is onontbeerlijk voor de toekomst van onze provincie.

Next level

Volgens gedeputeerde Joost van den Akker gaat het er ook om dat de economie in Limburg naar een next level wordt gebracht. “Het midden- en kleinbedrijf vormt de krachtige motor van de Limburgse economie. Voor de ondernemers die willen groeien en innoveren, moet het aanbod aan hulp helder en simpel toegankelijk zijn. Zij moeten snel naar het juiste loket worden doorverwezen. Zo schept de Provincie, in samenwerking met de regionale overheden, ruimte voor ondernemerschap, kennis en innovatie.”

Volgens Princen is dit een gezamenlijke uitdaging. "Nú is het tijd om hier iets aan te doen. Dus Limburgse ondernemers: druk de koppeling in, schakel door en groei!"

Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Inloggen