Volg LLTB op Twitter!

07-01-2019Aanvragen Fonds Kleine Toepassingen

Groenten (flickr)

Peter van ’t Westeinde, de Coördinator Effectief Middelen Pakket (CEMP) Vollegrondgroenten, heeft een aantal aanvragen gedaan bij het Fonds Kleine Toepassingen (FKT). Alle aanvragen zijn door het FKT goedgekeurd en kunnen nu ingediend worden bij het CTGB.

Het gaat om de volgende aanvragen:

  • Voor het middel Oblix 500 SC, met de werkzame stof ethofumesaat is een aanvraag gedaan in de volgende gewassen: aromatische kruidengewassen, waaronder peterselie; peulgroenten; spinazieachtigen inclusief snijbiet en knolselderij. Deze aanvraag is wat verder in het proces en zou dus, als alle gegevens door het CTGB goed beoordeeld kunnen worden, voor het seizoen 2019 al een oplossing kunnen zijn.
  • Ook is voor het middel Teppeki een aanvraag gedaan welke toegezegd is door het Fonds Kleine Toepassingen. Voor Teppeki wordt een uitbreiding gevraagd in onder andere courgette in de buitenteelt, kruidenteelt, aardbei in de open lucht, boon, erwt en sluitkoolachtigen.
  • De aanvraag voor het middel Gazelle is meegelift op een aanvraag vanuit de NFO. Wij hebben daar de volgende gewassen aan toegevoegd: koolgewassen, koolrabi en courgette in de buitenteelt.
  • Ook voor het middel NeemAzal-T/S is meegelift voor de volgende gewassen: kruidenteelt, koolgewassen en courgette in de buitenteelt.

De CEMP-Vollegrondsgroenten zal u van de vorderingen in deze dossiers via onder andere de nieuwsbrief op de hoogte houden.

Bij hem kunt u ook altijd knelpunten in de gewasbescherming in uw vollegrondsgroententeelten melden.

Peter van ’t Westeinde is te bereiken via (06) 218 534 49 of peter.van.t.westeinde@zlto.nl.

Sectorgroepen
Dit artikel staat onder de volgende sectorgroep
Tuinbouw Open Teelten
Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Inloggen