Volg LLTB op Twitter!

11-10-2018Een nieuwe stap voor LTO Glaskracht Nederland

LTO Glaskracht

LTO Glaskracht Nederland wordt met ingang van 1 januari 2019 een aparte juridische entiteit bestaande uit zeven regio’s en een aantal sub-regio’s. Hierin worden de leden van de vereniging LTO Noord Glaskracht en leden-glastuinbouwondernemers van LLTB en ZLTO verenigd.

Sinds 2014 werken LTO Noord Glaskracht, LLTB en ZLTO samen aan de landelijke belangenbehartiging voor de glastuinbouw. Binnen het samenwerkingsverband LTO Glaskracht Nederland geven deze verenigingen invulling aan sectorale beleidsbeïnvloeding, innovatie en kennisuitwisseling. Eind 2018 loopt deze samenwerkingsafspraak af. Het bestuur van LTO Glaskracht Nederland besloot daarom eerder dit jaar dat het tijd is voor een nieuwe stap, waarbij modernisering van de vereniging en betrokkenheid van de leden glastuinbouwondernemers voorop staat. Dit besluit werd bekrachtigd door de ledenraad.

De huidige entiteit 'LTO Noord Glaskracht' houdt hiermee dus per januari 2019 op te bestaan. De lokale, regionale, nationale en sectorale belangenbehartiging, beleidsbeïnvloeding, het aanjagen van innovaties en het stimuleren van kennisuitwisseling tussen ondernemers, vindt dan vanuit één ondernemersorganisatie plaats in samenwerking met de LLTB, LTO Noord en ZLTO.

Met het lidmaatschap van LTO Glaskracht Nederland en de regionale LTO’s bent u als glastuinder verzekerd van de beste dienstverlening. Uitgangspunten hierbij zijn efficiënte inzet van mensen en middelen, herkenbaarheid van één zelfstandige, onafhankelijke ondernemersorganisatie voor de glastuinbouwsector en een toekomstgerichte, krachtige belangenbehartiging van, voor en door ondernemers in de glastuinbouw.

De regionale belangenbehartiging blijft plaatsvinden bij de LLTB, LTO Noord en ZLTO. De drie partijen zijn momenteel in gesprek om te komen tot verdere uitwerking.

Sectorgroepen
Dit artikel staat onder de volgende sectorgroep
Tuinbouw Bedekte Teelten
Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Inloggen