field-1246620_1920

Geblokkeerde schapen in I&R

07-08-2018

Vee & Logistiek Nederland geeft aan dat er momenteel veel problemen zijn met geblokkeerde schapen bij verzamelcentra. Schapen die door hun eigenaar worden verkocht voor de slacht of export komen vaak eerst op verzamelcentra terecht.

Schapenhouders zijn verplicht om binnen 7 dagen hun dieren af te melden in het I&R systeem. Vee & Logistiek Nederland geeft aan dat bij het afmelden van dieren vaak de datum van afmelding wordt genoteerd en niet de daadwerkelijke datum van afvoer. Hierdoor ontstaan grote problemen bij de verzamelcentra doordat de betreffende dieren worden geblokkeerd en niet kunnen worden afgevoerd. Vee & Logistiek Nederland en LTO Schapen hebben inmiddels bij RVO aangegeven dat er een aanpassing in het I&R systeem nodig is zodat het I&R systeem zelf een signalering geeft op de juiste invoer van afvoerdatum.

LTO Schapen adviseert om bij het afmelden van schapen goed te controleren of de datum van afvoer is ingevoerd en niet de datum van afmelding. De datum van afvoer is de daadwerkelijk dag dat uw dieren het bedrijf hebben verlaten. In het I&R systeem is het ook mogelijk om signaleringen die bij uw schapen horen te volgen en de data die door een verzamelcentrum zijn ingegeven te bevestigingen. Hiermee kunnen problemen en economische schade worden voorkomen. Voor technische en inhoudelijke vragen over I&R verwijzen wij u graag door naar de helpdesk van RVO via telefoonnummer 088 042 42 42.

lam+oormerken

Pagina delen