Volg LLTB op Twitter!

06-07-2018Gedeputeerde Mackus neemt polshoogte bij fruittelers

TW haleschade bedrijfsbezoek provincie

In mei kregen fruittelers uit Zuid-Limburg het opnieuw zwaar te voorduren. Fikse hagelbuien vernietigden de oogst van diverse fruitboeren. Gedeputeerde Hubert Mackus nam donderdag polshoogte bij Guido Jeukens uit Meerssen en Edward Bemelmans uit Berg en Terblijt.

Diverse zaken werden besproken. Volgens Bemelmans zou het hellingenbeleid dringend ‘op de helling moeten’ om ook zijn fruit op hellingen met hoge, geheel overkappende hagelnetten te kunnen beschermen tegen de hagelbuien van tegenwoordig. Jeukens heeft deze keer ook veel schade aan zijn peren. Daarnaast uitten de ondernemers hun zorgen over de toenemende schade door wilde zwijnen en zangvogels.

TW haleschade bedrijfsbezoek provincie
Vakgroepen
Dit artikel staat onder de volgende vakgroep
Fruitteelt
Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Inloggen