field-1246620_1920

Stappenplan voor werkgevers rond veranderende privacywetgeving

12-04-2018

De Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gaat in op 25 mei 2018. Deze wet raakt veel elementen van de agrarische bedrijfsvoering. Op de themapagina ‘Nieuwe privacywetgeving (AVG)’ van de Werkgeverslijn land- en tuinbouw vinden werkgevers alle informatie over deze veranderende privacywetgeving met een focus op arbeid en werkgeverschap.

Op de themapagina lezen agrarische werkgevers hoe zij zich kunnen voorbereiden op de nieuwe Europese wetgeving. Zo worden de drie belangrijkste uitgangspunten uitgelegd waar iedereen zich aan moet houden die persoonsgegevens verwerkt / gebruikt. Ten eerste moet er doelbinding, een relatie, zijn tussen de gegevens en het doel waarom deze bewaard worden. Ten tweede moeten ondernemers transparant zijn over wat zij met de gegevens doen. Ten derde dient men zorgvuldig met de gegevens om te gaan. Op de themapagina lezen ondernemers hoe zij in praktijk kunnen omgaan met deze uitgangspunten uit de wet.

Stappenplan en concrete informatie

Ook stelt de Werkgeverslijn op de themapagina een kort stappenplan beschikbaar om werkgevers concreet op weg te helpen. De komende tijd zal de pagina worden geüpdatet zodra er nieuwe informatie of handige tools beschikbaar komen voor werkgevers. Zo verschijnen binnenkort de antwoorden op de veelgestelde vragen over dit onderwerp. Bekijk de themapagina op www.werkgeverslijn.nl/privacywetgeving

AVG

Pagina delen