field-1246620_1920

Uitnodiging informatiemiddag fosfaatrechten

16-01-2018

Ondernemen in de melkveehouderij is sinds de introductie van fosfaatrechten op 1 januari 2018 weer aan extra voorwaarden gebonden. En of u nu gaat stoppen, consolideren of groeien, u gaat de gevolgen hiervan merken.

Welke stappen moet u nu nemen om – binnen de extra wet- en regelgeving die u is opgelegd – uw bedrijfsvoering de juiste wending te geven zodat de continuïteit van uw bedrijf niet in het geding komt? Hoe komt u tot een modus waarbinnen u de capaciteiten – binnen de extra regels die er gelden – volledig kunt benutten?

De rundveespecialisten van Arvalis hebben alle ontwikkelingen rondom het fosfaatreductieplan en fosfaatrechten nauwgezet gevolgd en hebben u hierover het afgelopen jaar zoveel mogelijk geïnformeerd. Graag maken wij tijdens de informatiemiddagen over fosfaatrechten - die wij door heel Limburg en Zuidoost-Brabant organiseren - de vertaling van deze ontwikkelingen naar uw eigen situatie. Bovendien zal er tijdens de bijeenkomst in Deurne, ingegaan worden op de Brabantse Verordening en de gevolgen hiervan voor uw eigen bedrijf. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Data en locaties

Maandag 5 februari: Café Keulen, Schoolstraat 3 Klimmen
Dinsdag 6 februari: Baexheimerhof, Kerkstraat 1A Baexem
Woensdag 7 februari: Hotel Asteria, Maasheseweg 80A Venray
Donderdag 8 februari: De Reizende Man, Liesselseweg 183 Deurne

De zalen gaan om 13.15 uur open en de bijeenkomsten duren van 13.30 tot 16.15 uur.

Programma

  • John Caubergh – manager Arvalis en voorzitter vakgroep rundvee LLTB – achtergronden & discussie in de aanloop naar het fosfaatrechtenstelsel en doorkijk naar de toekomst
  • Jacqueline de Wit – juriste Arvalis – het fosfaatreductieplan en fosfaatrechten binnen een juridisch kader
  • Leo Peters / René Beek / Gido Lemmens – specialisten rundvee Arvalis – praktische aandachtspunten rondom fosfaatrechten en de toepassing ervan binnen het bedrijf.

Aanmelden

Ten behoeve van een goede voorbereiding is aanmelden noodzakelijk. Dit kan heel gemakkelijk hier. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. U kunt ook bellen met 0475-355700 of mailen met astridma@arvalis.nl. Vermeld in dat geval uw naam, e-mailadres, het aantal deelnemers en de datum en locatie van uw keuze.

weidegang koeien (1)

Pagina delen