field-1246620_1920

LLTB neemt afstand van fraudeurs

11-11-2017

De LLTB en LTO Nederland nemen afstand van de fraudeurs die willens en wetens omwille van enkel geldelijk gewin frauderen. “Er is maar een reactie mogelijk”, zegt LLTB-voorzitter Léon Faassen. “De sector moet samen met de overheid keihard optreden tegen deze fraudeurs om fraude gezamenlijk uit te bannen.”

De LLTB is geschrokken van de cijfers die NRC Handelsblad publiceerde. Het zou volgens berekeningen van NRC om circa 64 procent van de mesthandelaren en -transporteurs gaan die zich niet aan de mestwetgeving houden of die regels op een creatieve wijze interpreteren.

“Het signaal van fraude is niet nieuw. We hebben daar met de overheid al verschillende keren over gesproken en geprobeerd een systeem te ontwikkelen dat waterdicht is. We hebben toen zelf gepleit voor strenge mestwetgeving. Helaas moeten we vandaag vaststellen dat we nog een hele weg te gaan hebben, maar we zullen doorpakken. Dit probleem moeten we oplossen, in het belang van de veehouders, het imago van de sector en in het belang van omgeving en milieu. Waar het onze leden betreft, zullen we ook hen aanspreken. De goedwillende leden mogen niet het slachtoffer worden van de collega’s die anders met de regels omgaan. Fraude kunnen we niet tolereren”, aldus Faassen.

Mest

Pagina delen