Volg LLTB op Twitter!

13-11-2017ANWB werkt samen met LTO om gastvrije boeren op de kaart te zetten

recreanten in agrarisch gebied

Boeren en tuinders die naast een agrarisch bedrijf extra activiteiten bieden, zoals een bed & breakfast, ijsverkoop of bijvoorbeeld een horecagelegenheid, kunnen zich aansluiten bij ANWB Gastvrij.

Dit is een netwerk van ‘adresjes voor onderweg’ voor recreanten. Een mooie kans om de multifunctionele landbouw letterlijk en figuurlijk op de kaart te zetten. Door de samenwerking met LTO krijgen leden tot 10% doorlopende korting op de normale tarieven van ANWB Gastvrij.

Fietsers, wandelaars en/of water(sport)liefhebbers die de regio ontdekken, zijn vaak op zoek naar adresjes voor een koffie-met-taartstop, een lekkere lunch onderweg of een overnachting na afloop. In het buitengebied zijn dit soort adresjes dun gezaaid. Terwijl verschillende agrariërs in de multifunctionele landbouw juist daar gevestigd zijn, langs routes waar recreanten passeren. ANWB Gastvrij zet gastvrije boeren en tuinders op de kaart zodat de recreanten het erf weten te vinden. ANWB Gastvrij heeft bewezen een belangrijke bijdrage te leveren aan het aantrekken van meer bezoekers.

Aandacht

Nederland telt steeds meer actieve recreanten. Jaarlijks trekken zo’n 10,5 miljoen mensen in Nederland eropuit op de fiets, op wandelschoenen en/of met de boot. Ze volgen een bestaande route of een zelf uitgestippelde tocht en kiezen leuke stopplekken om onderweg te pauzeren of te overnachten. ANWB Gastvrij is hierbij een belangrijke bron. In ruil voor het op de kaart zetten van gastvrije boeren en tuinders en het organiseren van landelijke acties vraagt ANWB Gastvrij een financiële bijdrage zodat zij de aangesloten bedrijven onder de aandacht van de recreanten kan brengen.

Wat doet ANWB voor gastvrije boeren?

Boeren en tuinders kunnen zich aansluiten bij ANWB gastvrij en betalen hiervoor een jaarlijkse bijdrage. Voor deze bijdragen krijgen de boeren en tuinders het volgende terug:

 • Een vignet voor op de deur of winkelruit;
 • Een Gastvrij-icoon op de online ANWB fietsknooppuntenplanner, waar fietsers hun route uitstippelen en Gastvrijpunten kunnen toevoegen;
 • Een pop-up op de online ANWB fietsknooppuntenplanner met basisinformatie;
 • Een detailpagina met uitgebreide bedrijfsinformatie;
 • Een Gastvrij-icoon op de gratis online ANWB-fietsroutes;
 • Vermelding op de routeprints (indien langs de route);
 • Vermelding in ANWB fiets- en wandelgidsen en op ANWB fietskaarten (bij herdruk);
 • Vermelding in de gratis ANWB Fietsen-app;
 • De mogelijkheid om gratis deel te nemen aan Gastvrij-acties of ANWB-brede acties;
 • Landelijke media-aandacht voor het Gastvrij netwerk;
 • Locaties die zich extra willen onderscheiden kunnen kiezen voor ANWB Gastvrij Plus.

Ledenkorting

De ANWB biedt een voordeel aan LTO-leden bij deelname aan het ANWB Gastvrij netwerk. Leden ontvangen gedurende hun LTO-lidmaatschap doorlopend 10% korting op de normale tarieven van ANWB Gastvrij Plus en ANWB Gastvrij Accommodatie Plus en 5% korting op de normale tarieven van ANWB Gastvrij en ANWB Gastvrij Accommodatie.

Meer informatie op www.ltoledenvoordeel.nl/anwb-gastvrij.

Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie