field-1246620_1920

Opleiding Risicomanagement voor Limburgse fruitsector

04-09-2017

Georganiseerd door Stichting CORMEC, ondersteund door de provincie Limburg, de LLTB en in samenwerking met onderzoeksbureau Geelen Consultancy vindt dit jaar de opleiding Risicomanagement voor de fruitsector definitief doorgang, waarbij een aangepast instrumentarium ontwikkeld wordt dat innovatieve fruittelers kunnen gebruiken op hun bedrijf.

De cursus is opgezet door professor Joost Pennings, professor marketing en financiën aan de Universiteit van Maastricht en hoogleraar goederentermijnmarkten aan de Wageningen Universiteit. Daarnaast heeft hij een akkerbouwbedrijf met zijn ouders en hij staat, zoals hij zelf zegt, regelmatig met zijn laarzen in de Limburgse löss.

Het doel van deze cursus is ondernemende telers de mogelijkheid te bieden tot inkomensverbetering door (beter) gebruik te maken van risicomanagementstrategieën. Er wordt ingezet op Innovatie en marktoriëntatie – een van vele beschikbare strategieën is bijvoorbeeld het (gedeeltelijk) afdekken van prijsrisico's via de termijnmarkt. Met termijncontracten is het zelfs mogelijk om winstmarges vast te zetten. Alleen al het verkrijgen van inzicht in de termijnmarkten geeft een indicatie over de te verwachten prijzen van agrarische grondstoffen. Hiervoor worden momenteel onder meer nieuwe contractvormen en instrumenten ontwikkeld.

De cursus is op maat gemaakt voor fruittelers (alle soorten) uit Limburg. De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten op 10/1/2018, 17/1, 24/1, 31/1, 7/2, 14/2 en 21/2 en vindt plaats in het Landbouwhuis te Roermond. Elke bijeenkomst is van 9.30 uur tot 12.30 uur.

Fruittelers kunnen zich opgeven door een email te sturen naar info@cormec.eu met contactgegevens (NAW). Ook als men een keer niet kan is dat niet erg, er wordt een bijdrage gevraagd van € 175,00 voor de gehele cursus.

Meer informatie kunt u vinden op de CORMEC website en op de site van Geelen Consultancy.

Cursus

 

 

Programma fruitcursus

Pagina delen

Sectorgroepen

Dit artikel staat onder de volgende sectorgroep
Fruitteelt