field-1246620_1920

Netwerk Hippische Ondernemer bespreekt btw-aanpassingen

29-09-2017

In Herberg De Zwarte Ruiter kwam gisteren het Netwerk Hippische Ondernemer bijeen om te praten over actualiteiten in de paardensector, zoals de op handen zijnde btw-aanpassingen, het runnen van een gezond bedrijf en het meten van bewegingspatronen bij paarden.

Het Netwerk Hippische Ondernemer bestaat uit jonge, talentvolle ondernemers in de paardensector die via de Masterclass Hippische Ondernemer zijn ingestapt in dit netwerk. Het netwerk komt periodiek bijeen om actuele zaken in de paardensector te bespreken.

Zaken zoals de btw-regels, die een heet hangijzer blijven in de paardensector. Ad de Bruyn van Abab besprak de laatste stand van zaken. Zijn verhaal vindt u grotendeels hier terug.

Kees van Schanke van Stigas ging vervolgens dieper in op de gezondheid en vitaliteit van uzelf en uw medewerkers. Aan de orde kwamen preventie, veiligheid en de RIE als basis voor een goed arbeidsomstandighedenbeleid.

Na een rondleiding bij de Gulpener bierbrouwerij nam paardendierenarts Aagje Hardeman de aanwezigen mee in de wereld van het objectief meten van het bewegingspatroon van het paard. Geavanceerde camera- en sensorsystemen registreren iedere beweging tien keer sneller dan het menselijk oog, waardoor het mogelijk wordt een objectief beeld te laten zien van ‘hoe je paard loopt’.

Heeft u vragen over het Netwerk Hippische Ondernemer of over de behandelde onderwerpen, neem dan contact op met Mieke Theunissen (mtheunissen@lltb.nl of 06-10943793).

logo-2

Pagina delen

Sectorgroepen

Dit artikel staat onder de volgende sectorgroep
Paardenhouderij