Volg LLTB op Twitter!

11-09-2017Hausse aan gps-diefstallen bereikt Limburg

Gps trekker gestolen

Na diefstallen in Zeeland en Noord-Brabant moeten ook Limburgse, agrarische ondernemers het ontgelden. Er is een hausse aan gps-diefstallen door Zuid-Nederland, dus houd uw erf goed in de gaten.

Bij zeker vier agrariërs op Tholen is vorige week het GPS-systeem uit de tractor gestolen. Eerder was het in Woensdrecht ook al prijs, melden BN DeStem en De Telegraaf.

Op Facebook verschijnen inmiddels ook meldingen van vijf diefstallen in Holst (Roerdalen) en drie bij de Sluffert (Echt-Susteren).

Dergelijke zaken passen bij het beeld dat het platteland steeds verder criminaliseert. De LLTB en LTO wijzen hier al jaren op bij het kabinet. Aanstaande woensdag vindt om 17 uur een debat plaats in de Tweede Kamer over de inzet van drones door de LLTB bij de opsporing van hennep tussen de maïs. Eén van de vele voorbeelden van criminaliteit in het buitengebied, waarvan boeren en tuinders ernstige overlast ondervinden.

Foto: Sjoerd Slabbers (Facebook)

Afdelingen
Dit artikel staat onder de volgende afdelingen
De Winning Limburg, Heuvelland, Horst-Venlo, Maasduinen, Mergelland, OostMaas, Peel en Maas, Sittard e.o., Venray, Weerterland
Dossiers
Dit artikel staat onder het volgende dossier
Diefstalpreventie
Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Agenda