field-1246620_1920

Ontwerp bestemmingsplan buitengebied Horst aan de Maas

11-07-2017

Gemeente Horst aan de Maas streeft ernaar medio augustus 2017 het ontwerp bestemmingsplan buitengebied ter inzage te leggen. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het zienswijzerapport van het voorontwerp.

In het kader van het nieuwe bestemmingsplan zijn verschillende thema’s opiniërend besproken in de gemeenteraad waaronder;

  • Intensieve veehouderij
  • Mestverwerking
  • Teelt ondersteunende voorzieningen
  • Vrijkomende agrarische bebouwing
  • Horeca in het buitengebied

Via meerdere wegen heeft de LLTB-afdeling Horst-Venlo de afgelopen periode input geleverd op de verschillende onderwerpen. Van deelname bij themabijeenkomsten en raadsvergaderingen tot aan overleggen met gemeente.

De LLTB werkt steeds meer met ondernemersgroepen wat inhoudt dat leden actief betrokken worden in de belangenbehartiging. Leden brengen hun gebieds- en sectorkennis in en sturen zelf mee onder professionele begeleiding vanuit de LLTB.

Als voorbeeld het thema teeltondersteunende voorzieningen. Enkele LLTB-leden, begeleidt door een projectleider van de LLTB, hebben samen met de gemeente een doorkijk gemaakt naar de toekomst. In praktijk gaan de ontwikkelingen sneller dan een nieuw bestemmingsplan kan bijhouden. Beleid dat rekening houdt met deze dynamiek is gewenst.

Luzerne

Pagina delen