field-1246620_1920

Nieuwe aanpak wilde zwijnen

20-06-2017

Jagers gaan slimmer, sneller en effectiever de overlast van wilde zwijnen gezamenlijk aanpakken. Op maandag 12 juni vond de aftrap plaats van de nieuwe aanpak wilde zwijnen. WBE De Waterbloem start als eerste WBE met het bijscholen van jagers en intensiveren van de onderlinge samenwerking.

Wil Schrijnwerker, portefeuillehouder Fauna van LLTB-afdeling De Winning Limburg, spreekt over een constructieve en leerzame bijeenkomst. ‘De bal ligt nu bij WBE De Waterbloem om ook andere jagers uit de WBE te mobiliseren en aan te laten haken’, zegt Schrijnwerkers. ‘Daarbij moeten we de hotspots aan schade goed in beeld krijgen, zodat we in de uitvoering gericht te werk kunnen gaan.’

De jagersvereniging heeft ingestoken op het professionaliseren van de jagers. Lokale overleggen met scholing over wilde zwijnen schadebestrijding moeten leiden tot minder overlast door deze dieren. Daarnaast zet de jagersvereniging in op het behouden van jonge jagers voor de Limburgse provincie. In een mentorprogramma kunnen deze jagers - vaak nog zonder jachtpachtcontract - aansluiten bij een gevorderde jagers in de regio.

Jager

Pagina delen

Reageren op dit bericht

Naam
E-mail
Reactie

Reacties op dit bericht