field-1246620_1920

Unieke cursus risicomanagement voor melkveehouders

17-05-2017

Wilt u als melkveehouder een beter inkomen halen uit uw bedrijf? Wilt u daarbij minder risico’s lopen wat betreft hoge voerprijzen en lage melkprijzen? Dan heeft u nu de unieke kans om de praktische cursus risicomanagement te volgen. De cursus is opgezet door de stichting CORMEC met ondersteuning van de Provincie Limburg en de LLTB.

De cursus is opgezet door het Commodity Risk Management Expertise Center (CORMEC) onder leiding van Joost Pennings. Joost Pennings is professor marketing en financiën aan de Universiteit van Maastricht en hoogleraar goederentermijnmarkten aan Wageningen University & Research. Ook is hij hoogleraar aan de Universiteit van Illinois (VS) met als vakgebied besliskunde. Daarnaast heeft hij een akkerbouwbedrijf met zijn ouders en hij staat, zoals hij zelf zegt, regelmatig met zijn laarzen in de löss.

Het doel van deze cursus is inkomensverbetering door (beter) gebruik te maken van risicomanagementstrategieën. Eén van vele strategieën is het afdekken van prijsrisico's via de termijnmarkt. Met termijncontracten is het zelfs mogelijk om winstmarges vast te zetten. Alleen al het verkrijgen van inzicht in de termijnmarkten geeft een indicatie over de te verwachten prijzen van agrarische grondstoffen. Maar ook andere strategieën worden behandeld in deze praktische cursus. De melkveehouder van de toekomst neemt alleen nog gecalculeerde risico’s voor de inkoop (voer) en verkoop van zijn producten (melk).

De cursus is op maat gemaakt voor melkveehouders. De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten op 6/9, 15/9, 22/9, 29/9, 6/10, 13/10 en 20/10 en vindt plaats in het Landbouwhuis in Roermond. Elke bijeenkomst is van 9.30 tot 12.30 uur.

Wilt u meedoen? Stuur dan een e-mail naar info@cormec.eu en zet in de e-mail ook uw contactgegevens (NAWT) en uw LLTB-lidnummer.

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze zeer interessante cursus. Mocht u een keer niet kunnen, dan is dat niet erg. Er wordt van u een symbolische bijdrage gevraagd van € 175,- (exclusief btw) voor de gehele cursus.

Heeft u vragen over de cursus? Stuur dan berichtje naar info@cormec.eu.

Melk

Pagina delen