field-1246620_1920

Maak geregistreerde beregeningspompen zichtbaar

09-05-2017

Beregening ten behoeve van landbouwgewassen mag wanneer zowel de putten als pompen geregistreerd zijn bij het Waterschap Limburg.

In het voormalig Waterschap Peel en Maasvallei gebied zijn alle geregistreerde pompen die worden ingezet voor beregening en/of bevloeiing van open teelten voorzien van een label (wit of blauw). Met deze labels is het inzichtelijk dat het om een geregistreerde pomp gaat.

Registratienummer

In het voormalig Waterschap Roer en Overmaas gebied zijn er geen labels toegekend aan de pompen, maar hebben deze wel een registratienummer gekregen.

Zichtbaar

Wanneer u gaat beregenen met een pomp uit Roer en Overmaas gebied uit een put gelegen in voormalig Peel en Maasvallei gebied dan is het van belang kenbaar te maken dat het gaat om een geregistreerde pomp.

Zorg er daarom voor dat het registratienummer zichtbaar is in de buurt van de pomp, zodat de afdeling handhaving van Waterschap Limburg kan controleren of de pompen geregistreerd zijn. Op deze manier wordt voorkomen dat er handhavend wordt opgetreden en er sancties worden opgelegd.

Vragen

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen dan kunt u contact opnemen met het Waterschap via het nummer (077) 389 11 11.

PWIJ20100627-0155

Pagina delen