Volg LLTB op Twitter!

18-05-2017LLTB opent jacht op hennep

Drone

De LLTB opent met behulp van drones met ultra HD-camera’s de jacht op hennep. Deze voor Nederland unieke aanpak komt voort uit het zeer succesvolle anti-hennepproject dat al jarenlang in Limburg actief is. Leden met een drone die mee willen helpen, kunnen zich vanaf vandaag melden.

In het anti-hennepproject werken de LLTB, politie, Openbaar Ministerie en andere partijen samen om de overlast van hennepteelt in het buitengebied terug te dringen. De overlast van hennepteelt in het buitengebied is dermate teruggedrongen, dat de politie heeft besloten geen hennepvluchten meer uit te voeren in Limburg.

“Dit is voor ons de reden om de handschoen op te pakken en zelf vanuit de lucht controles uit te voeren”, zegt LLTB-voorzitter Léon Faassen. “We zijn heel content met de resultaten die we de afgelopen jaren samen met de politie en andere partners hebben bereikt, maar voor ons is het nog niet klaar. We willen alle akkers hennepvrij en daar gaan we samen met onze leden voor zorgen.” Hennep die door de LLTB of leden wordt gevonden, wordt in overleg met de politie verwijderd en vernietigd.

Drones

De LLTB investeert al heel lang in een veiliger buitengebied en blijft dit doen. Faassen: “Het gaat niet alleen om de beschikbaarheid van personeel. Op korte termijn investeren we bijvoorbeeld ook in de aanschaf van een drone met ultra HD-camera.”

De LLTB roept leden op die zelf één of meerdere drones hebben zich te melden bij de belangenorganisatie voor Limburgse boeren en tuinders. “Met één drone wordt het een lange zoektocht, want we hebben naar verwachting ruim 500 percelen te controleren”, zegt Faassen. “Maar vele drones maken licht werk, zullen we maar zeggen. Samen kunnen we blijven zorgen voor een veiliger buitengebied, zonder hennep tussen de maïs. Dit is iets waar we ons ten volle voor blijven inzetten.”

Meedoen?

Dus, bent u in het bezit van een drone en wilt u meewerken? Neem dan contact op met projectleider Mieke Theunissen.

Afdelingen
Dit artikel staat onder de volgende afdelingen
De Winning Limburg, Heuvelland, Horst-Venlo, Maasduinen, Mergelland, OostMaas, Peel en Maas, Sittard e.o., Venray, Weerterland
Dossiers
Dit artikel staat onder het volgende dossier
Hennep
Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Agenda