Volg LLTB op Twitter!

14-04-2017Nieuwe Risico Inventarisatie en Evaluatie

Administratie

Alle agrarisch en groene bedrijven kunnen sinds kort veel handiger en eenvoudiger hun risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) maken. Stigas heeft hiervoor een nieuwe RIE geïntroduceerd.

De nieuwe RIE van Stigas nodigt uit om in actie te komen en zorgt ervoor dat de veiligheid op het bedrijf systematisch op orde komt. De RIE is ontwikkeld samen met agrarisch ondernemers en hun medewerkers.

Hoe werkt de nieuwe RIE?

U inventariseert de risico’s, bepaalt welke een knelpunt zijn en voert deze in de online applicatie in. Daarna geeft u aan wat u gaat doen om ze op te lossen, wie dit gaat doen en wanneer het af moet zijn. U kunt gemakkelijk naar de arbocatalogus switchen om de goede oplossing te zoeken. Op basis hiervan maakt het systeem uw plan van aanpak. Door een koppeling met uw mailbox wordt u er automatisch op geattendeerd als er een actiepunt moet worden uitgevoerd. Zo kunt u uw actiepunten niet vergeten en gaat de RIE ‘leven’.

Het invoeren van de risico’s doet u op uw PC, laptop of tablet. U kunt de RIE in fases afmaken. Wanneer u inlogt, ziet u in één oogopslag hoe ver u bent: welke risico’s u hebt geïnventariseerd, welke knelpunten al zijn aangepakt en wat er nog moet gebeuren. Ook handig: U kunt uw

Stigasadviseur en/of uw VCA-auditor machtigen om mee te kijken. Werkt u als zelfstandige in de agrarische en groene sector of hebt u een gezinsbedrijf? Dan hebben wij voor u een RIE, speciaal voor zelfstandigen. LTO-leden krijgen een korting op dit zelfstandige pakket.

Waarom een RIE?

Door een RIE te maken werkt u systematisch aan een vitaal bedrijf waar uw mensen gezond en veilig kunnen werken. Een goed opgestelde RIE helpt ongevallen en dus ook ziekteverzuim te voorkomen. Werken er in uw bedrijf mensen onder uw gezag? Dan bent u wettelijk verplicht een RIE te hebben. Als er op uw bedrijf een ongeluk gebeurt en u heeft geen actuele RIE dan kunt u een forse boete krijgen van de Inspectiedienst SZW. Bovendien is een RIE voor veel agrarische bedrijven een belangrijke voorwaarde voor het certificaat Voedselveiligheid en voor VCA-certificering.

Begeleiding voor gereduceerd tarief

Uw Stigasadviseur kan u begeleiden bij de uitvoering van de RIE. Bovendien kan hij de RIE toetsen. Toetsing is verplicht voor bedrijven vanaf 25 medewerkers, maar is ook bij minder medewerkers verstandig. Kiest u voor begeleiding door een Stigasadviseur en bent u bij Colland aangesloten? Dan betaalt u een sterk gereduceerd tarief. Tot en met 9 personeelsleden betaalt u € 203,-. Bent u bij Colland aangesloten en vult u de RIE helemaal zelf in? Dan is deze gratis. In principe vallen alle werkgevers in de dierhouderij (ook paardenhouderij) onder Colland.

Meer informatie >>

Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Agenda