field-1246620_1920

Waarom Frank Coenders meedoet aan Kom in de Kas

28-03-2017

Kom in de Kas komt snel dichterbij, zondag is het zover. De deelnemers staan te popelen om geïnteresseerde bezoekers hun bedrijf te laten zien.

De voorzitter van het organisatiecomité dit jaar is Frank Coenders. Frank runt een rozenkwekerij in Grubbenvorst. Coenders wil het duidelijk gezegd hebben: hij kweekt géén snijrozen. Nee, hij kweekt rozen in de vollegrond (en een klein areaal in de kas), van zaadje uit de rozenbottel tot de voor consument geschikte roos in pot.

'We doen mee aan Kom in de Kas om te laten zien waar wij mee bezig zijn. Het werk is namelijk nog niet zo eenvoudig, en ik denk dat weinig mensen dat weten. Een roos creëer je niet zomaar. Ik hoop ook dat veel scholieren en jongeren een kijkje komen nemen, zodat ze kunnen zien dat de sector heel veelzijdig is. Voor hun eigen toekomst is het belangrijk dat zij weten dat je in de sector veel kanten op kan, van teelt en techniek tot marketing.'

De deelnemende bedrijven zijn: Frank Coenders Kwekerijen uit Grubbenvorst, Welles uit Grubbenvorst, Gielen Kwekerij uit Grubbenvorst, CLG en Californië BV aardwarmteproject uit Grubbenvorst, museum de Locht uit Melderslo, van den Brandt-Rutten uit Melderslo, Kwekerij Verberne uit Melderslo en BrightBox uit Venlo. Het publieksevenement vindt plaats op zondag 2 april van 11.00 tot 16.00 uur. Bij de deelnemende bedrijven zijn tijdens Kom in de Kas fiets- en autoroutes te verkrijgen.

Volg het laatste nieuws over Kom in de Kas Limburg via de website en Facebook!

PWIJ20110304-0356

Pagina delen