field-1246620_1920

Training bodemchroma

21 mrt 2017

Peter Pelzer van Domein Aldenborgh heeft een trainingsdag over bodemchroma georganiseerd. Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 28 maart in Zaal Keulen in Klimmen.

Een bodemchroma is een instrument voor de boer om een beeld van het bodemleven en de nutrientenkringloop te krijgen en de impact van zijn/haar beheer beter zichtbaar te maken.

Tijdens de trainingsdag wordt getoond dat boeren en tuinders zelf in staat zijn om op basis van eigen gemaakte bodemchroma's de vruchtbaarheid van hun bodems te beoordelen en te volgen.

Tijdens de bijeenkomst zal Rubén Borge, bodemdeskundige bij RockinSoils, deskundig commentaar geven op diverse bodemchroma’s die de afgelopen tijd zijn voorbereid (op zowel löss- als zandgrond) en ook zal hij concreet maken wat volgens hem een goede aanpak is voor toekomstig bodembeheer.

De bijeenkomst is als volgt ingedeeld:

9.00 uur – 9.30 uur aankomst en onderlinge informele kennismaking;

9.00 uur – 12.00 uur het inzichtelijk maken percelen waarvan de chroma's stammen en de chromainterpretatie;

12.00 uur – 12.45 uur pauze en lunch;

12.45 uur – 16.00 uur bio-fertilisers: hoe deze zelf te produceren. Mest- en gierverwerking, welke effectieve vergistingsmogelijkheden zijn er en wat dragen zij bij aan de bodemvruchtbaarheid en het milieu.

Deze training kost 60 euro per deelnemer (inclusief lunch, koffie en thee). De deelname wordt beperkt tot 20 personen. De deelname vindt plaats in volgorde van betaling. Indien er meer deelnemers zijn dan cursusplaatsen ter beschikking staan wordt het cursusbijdrage meteen geretourneerd.

De deelnemers krijgen op 28 maart een nota voor hun administratie.

Het cursusgeld kan worden overgemaakt naar: NL 83 TRIO 0212101072 t.n.v. Domein Aldenborgh.

 

land- en tuinbouw

Pagina delen

Sectorgroepen

Dit artikel staat onder de volgende sectorgroepen
Akkerbouw, Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen, Fruitteelt