field-1246620_1920

Geslaagde jaarvergadering De Winning Limburg

28-03-2017

Ruim 130 LLTB-leden, partners en genodigden woonden afgelopen donderdag de Algemene Ledenvergadering van LLTB-afdeling De Winning Limburg bij. Na de gebruikelijke terugblik op afgelopen jaar, gaven LLTB-voorzitter Léon Faassen, directeur Bas Boots en afdelingsvoorzitter Giel van Herten hun visie op de belangenbehartiging in de toekomst.

Léon Faassen vertelde over de versterking van de belangenbehartiging in Den Haag door LTO Nederland, waarbij de landelijke vakgroepen verantwoordelijk zijn voor het sectorbeleid en dat voor sectoroverstijgende zaken de samenwerking binnen LTO-Nederland wordt gezocht.

Giel van Herten gaf aan dat afdeling De Winning Limburg in de loop van het jaar zal samengaan met de afdelingen Weerterland en OostMaas tot de Regio Midden. Onderwerpen die in de afzonderlijke gemeenten spelen, worden opgepakt door middel van ondernemersgroepen. Dit zijn groepen leden die zelf direct belanghebbend zijn en worden ondersteund door een bestuurder uit het regio-bestuur en indien nodig een projectleider uit Roermond. 

  • Bekijk hier de presentatie die is gebruikt tijdens de jaarvergadering.

 

Draagspeld Frenken

Aftredend bestuurslid Har Frenken ontving uit handen van LLTB-voorzitter Léon Faassen de zilveren LLTB-draagspeld voor zijn verdiensten als bestuurslid de afgelopen 12 jaar.

Voorkomen

Jelle Roorda, directielid van Waterschap Limburg gaf in een presentatie aan hoe het waterschap samen met de agrariërs de wateroverlast in de toekomst wil voorkomen. De aanwezige agrariërs uitten kritiek op het handelen van het waterschap afgelopen jaar en gaven aan de beloofde verbeteringen kritisch te zullen volgen.

Draagspeld Frenken

Pagina delen