Volg LLTB op Twitter!

13-02-2017Kom in de Kas in Horst aan de Maas

Kom in de Kas

Horst aan de Maas staat dit jaar centraal tijdens de 40ste editie van het publieksevenement Kom in de Kas. Aan deze open dag voor glastuinbouwbedrijven doen in Limburg dit jaar maar liefst acht ondernemers mee. Het aanbod voor mensen die de bedrijven willen bezoeken, is heel divers: zoete puntpaprika’s, bramen, komkommers, tomaten en rozen. Museum de Locht laat het boerenleven in de eerste helft van de 20e eeuw zien en biedt informatie over de huidige asperge- en champigonteelt.

Het thema van deze editie is ‘Feest in de Kas’, dit omdat al 40 jaar de sector burgers een kijkje in de keuken geeft. Acht ondernemers uit Melderslo, Grubbenvorst en Venlo bereiden allemaal interessante en boeiende activiteiten voor.

Acht enthousiaste ondernemers
Tuinders openen hun bedrijven om mensen kennis te laten maken met de wondere wereld van glastuinbouw. De voorzitter van het organisatiecomité dit jaar is Frank Coenders. Frank runt een rozenkwekerij in Grubbenvorst. “Mooi dat dit evenement dit jaar weer in Horst aan de Maas plaatsvindt. De glastuinbouwsector wil open en transparant zijn naar de samenleving. We hebben niets te verbergen. We zijn daarom blij dat we met een dergelijk publieksevent als Kom in de Kas grote groepen mensen mee kunnen nemen in onze wereld.”

Uniek dit jaar drietal deelnemers die geen glastuinbouwbedrijf runnen. Wie heeft al eens gezien hoe sla wordt geteeld onder led-verlichting? Dat is BrightBox. Aardwarmte is een onuitputtelijke bron van energie. Gielen Kwekerij maakt gebruik van deze schone en duurzame energie om de kas op te warmen, bekijk tijdens Kom in de Kas deze aardwarmtebron. Zo zijn er acht speciale locaties tijdens deze editie van Kom in de Kas. Voor alle leeftijden is dit boeiend, maar zeker voor kinderen”, aldus Coenders. Coenders is trots dat hij als voorzitter van het organisatiecomité mag optreden. “We hebben een heel enthousiaste groep ondernemers bereid gevonden mee te werken en alles voor te bereiden. We worden daarin stevig ondersteund door de LLTB.

Over Kom in de Kas
Kom in de Kas is het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouwsector. Het is één van de grootste evenementen in Nederland. In de gemeente Horst aan de Maas nemen glastuinders deel om te laten zien waar ze trots op zijn. Verse, gezonde en veilige tuinbouwproducten. Ieder bedrijf heeft iets speciaals te bieden. Ook worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De deelnemende bedrijven zijn: Frank Coenders Kwekerijen uit Grubbenvorst, Welles uit Grubbenvorst, Gielen Kwekerij uit Grubbenvorst, CLG aardwarmteproject uit Grubbenvorst, Museum de Locht uit Melderslo, van den Brandt-Rutten uit Melderslo, Kwekerij Verberne uit Melderslo en BrightBox uit Venlo. Het publieksevenement vindt plaats op zondag 2 april van 11.00 tot 16.00 uur. Bij de deelnemende bedrijven zijn tijdens Kom in de Kas fiets- en autoroutes te verkrijgen. Mensen kunnen starten bij elke deelnemer. Meer informatie is te vinden op de website en Facebook.

Afdelingen
Dit artikel staat onder de volgende afdelingen
De Winning Limburg, Heuvelland, Horst-Venlo, Maasduinen, Mergelland, OostMaas, Peel en Maas, Sittard e.o., Venray, Weerterland
Vakgroepen
Dit artikel staat onder de volgende vakgroep
Tuinbouw Bedekte Teelten
Dossiers
Dit artikel staat onder het volgende dossier
Kom in de Kas
Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Agenda